Töissä olllaan loman  jälkeen. Huhti- ja toukokuu olivat aika hiljaisia. Oli jopa parin viikon jakso, jolloin ei tullut mitään uusia töitä. Ennen lomaa kesäkuussa olikin sitten taas kiitettävän kiireistä.

Nyt minulla on työn alla jälleen uusi kirjan käännös. Viikko on mennyt osittain totutellessa työntekoon, mutta vähitellen alkaa taas löytyä kunnon työvire. Olisi mukavaa palata lomalta virkistyneenä ja intoa puhkuen, mutta kyllä pari ensimmäistä päivää ihmettelin, mitä minä täällä teen. Lomailu perheen kanssa tuntui jostain syystä paljon mielekkäämmältä.

Kirjan käännöksen kanssa on taas pieni kiire. Tällä hetkellä ei ole mitään paniikkia, mutta tilanne saattaa muuttua, jos väliin tulee muita töitä. Tällä viikolla ei ole onneksi ollut muuta, mutta sitten aikaa ja energiaa on mennyt työn aloittamisen tuskailuun.

Minun pitäisi selvittää apurahoja. Sain joskus keväällä selville, että tietokirjan kääntäjät voivat hakea apurahoja, vaikka työ tehdään kaupalliselle kustantajalle. Apuraha tasoittaisi hieman sitä palkkakuoppaa, johon kirjankääntäjänä ilmeisesti väkisin joutuu.

Jos joku tätä lukee, jättäkäähän  kommentteihin tietoa käynnistänne -- se piristää!